Historiek


1957

Na 18 jaar beroepservaring opgedaan te hebben in de scheepsbouw, op het bureau SECO, en in de bedrijfsengineering, richt André Paduart zijn eigen studiebureau op. Tegelijk begint hij met cursussen aan de U.L.B. (Vrije Universiteit van Brussel).

1958

Ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in Brussel, krijgt André Paduart een reeks studies toevertrouwd waaronder de meest markante, " LA FLECHE EN VOILES MINCES DU PAVILLON DU GENIE-CIVIL " (De pijl in dunne schalen van het paviljoen van de burgerlijke bouwkunde), hem bekendheid geeft.

1962

Jacques Schiffmann voegt zich bij André Paduart, waarvan hij op enkele jaren tijd de rechterarm wordt. Het studiebureau ontwikkelt zich snel en diversifieert zijn activiteiten : openbare en privé gebouwen, bruggen, viaducten, metro's, waterbouwwerken.

1967

Het studiebureau André Paduart wordt SETESCO NV, Société d'études techniques et scientifiques de la Construction (Vennootschap voor technische en wetenschappelijke studies in de bouw).

1968

Guy Clantin begint bij Setesco. Zijn indiensttreding stemt overeen met enerzijds de informatisering van de stabiliteitsberekeningen en anderzijds de ontwikkelingen van de activiteiten van Burgerlijke Bouwkunde. Hij zal er de competente bewerker van zijn. Hij is eveneens assistent aan de U.L.B. (Vrije Universiteit van Brussel) voor de cursussen Bruggen en Metalen Constructies.

1980

André Paduart wordt Ereprofessor benoemd aan de U.L.B. (Vrije Universiteit van Brussel), en blijft wetenschappelijk raadgever van Setesco.

1985

André Paduart overlijdt plotseling op 27 februari.

1986

Philippe Samyn voegt zich bij Jacques Schiffmann en Guy Clantin. Samen verwerven zij van de familie Paduart alle maatschappelijke aandelen van Setesco.

1993

Luc Sottiaux versterkt het management-team.

2000

Vanaf 01 januari 2000, deelt hij met J. Schiffmann de functie van afgevaardigd-bestuurder, waardoor de opvolging wordt voorbereid.

2001

Reda Fares versterkt de ploeg van Setesco.

2002

Van Binh Nguyen wordt vennoot van Setesco.

2003

Luc Sottiaux is de enige afgevaardigde bestuurder.
Jacques Schiffmann is bestuurder en adviseur voor de N.V. Setesco.
Martin Veraart versterkt de ploeg van Setesco. Hij is ook assistent aan de ULB.

2004

Na een welbestede loopbaan, gaat Guy Clantin met pensioen.

2005

Samyn and Partners trekt zich terug uit het kapitaal van Setesco.
Honderd procent van de aandelen is in handen van de bestuurders en vennoten, die bij Setesco werken: Luc Sottiaux, Jacques Schiffmann en Nguyen Van Binh die, na 19 jaar ingenieur bij Setesco, dan bestuurder wordt.

2008

Jacques Schiffmann trekt zich terug uit het kapitaal van Setesco maar blijft bestuurder.
Reda Fares en Martin Veraart, respectievelijk al 7 en 5 jaar ingenieur bij Setesco, worden vennoten.

2009

Jacques Schiffmann trekt zich terug uit het raad va bestuur van Setesco maar blijft raadgever.
Reda Fares en Martin Veraart worden bestuurders.

2012

Jacques Schiffmann gaat met welverdiende pension.

2016

Na een welgevulde carrière, gaat Van Binh Nguyen met pension.

2017

Luc Sottiaux trekt zich terug uit het kapitaal van Setesco.
Reda Fares en Martin Veraart houden de totaliteit van de aandelen van Setesco en worden afgevaardigde bestuurders.